2013.02 - BOUWscoop goede vooruitzichten 2014 - tweede nieuwsbrief dec 2013

2013 was een goed jaar, BOUWscoop dankt u voor het vertrouwen.
BOUWscoop investeert in de toekomst door gebruik van BIM.
Het jaar zit er bijna weer op. De start in februari lijkt al weer lang geleden. Mede door het vertrouwen van u en andere opdrachtgevers is er een goede omzet gedraaid en hebben we niet stil gezeten. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van interessante ontwikkelingen en vooruitzichten.

In deze nieuwsbrief
- Social media sponsor actie
- BOUWscoop investeert in BIM
- PIGS in SPACE
- betaalbaarheid woonlasten
- wist je dat...
- terugblik 2013


Social media sponsor actie
BOUWscoop heeft een bijdrage van €40 gedaan aan het WNF.

WNF Social media sponsor actie
In onze vorige nieuwsbrief riepen wij relaties op om BOUWscoop te volgen op Facebook en LinkedIn. Helaas is hier maar beperkt gevolg aan gegeven; wel opvallend waren de inschrijvingen voor de nieuwsbrief. Het totaal van volgers en nieuwsbrief inschrijvingen is uitgekomen op 38, de bijdrage naar boven afgerond op €40,- De bijdrage is overgemaakt naar het Wereld Natuur Fonds te Zeist, thema water.

Natuurlijk vinden wij het nog steeds leuk als u ons volgt via een van de kanalen.
facebook Linkedin Twitter


BOUWscoop investeert in werken met BIM
Solibri modelcontrole en informatie onttrekking

Bouwinformatiemodellen (BIM) worden steeds meer toegepast in het ontwerpen van vastgoed. Bouwkostenadviseurs zijn veelal nogal afwachtend met het onttrekken van informatie aan een model. Het behouden van overzicht, gevoel krijgen bij het gebouw en daarmee een juiste inschatting kunnen maken zijn veelal obstakels. BOUWscoop ziet hierin juist de uitdaging. Het beoordelen van een 3D model tijdens een calculatieronde en het toevoegen van informatie komt de kwaliteit van het project alleen maar ten goede. Naast informatie voor kosten kunnen modellen ook gecontroleerd worden op uw programma van eisen, het bouwbesluit of op compleetheid en juistheid.
Solibri
Begin 2014 start de implementatie van Solibri; wij houden u, via de nieuwsbrief, op de hoogte van de voortgang en de mogelijkheden binnen uw project. Heeft u nu al vragen over modelcontrole of BIM neem dan contact op met Menno Hartsema, (06) 288 85 238 of mr.hartsema@bouwscoop.nl


PIGS in SPACE
Team BABE neemt deel aan ideeëncompetitie Wachtend Land

Door de economische crisis komen bouwlocaties later of soms helemaal niet tot hun definitieve invulling. In het hele land worstelen gemeentes met de vraag hoe zij een tijdelijke invulling kunnen geven aan bouwrijpe locaties. Er is grote behoefte aan uitvoerbare ideeën/initiatieven. Dat geldt ook voor De Blaricummermeent, een nieuwbouwlocatie aan het Gooimeer in Blaricum. Zo’n 40 ha zal een flink aantal jaren op haar toekomstige beoogde bestemming moeten wachten. Dat “wachtend land” kan tijdelijk anders worden ingezet.
Autarkisch bezoekerscentrum Wachtendland | impressie: Team BABE

Geef varkens de ruimte! PIGS in SPACE doet dat op een manier waarbij niet alleen de varkens winnen, maar ook andere initiatieven, de directe omgeving en zelfs heel Nederland. Een autarkisch bezoekers centrum is het hart van de wereld van het varken. Educatie, duurzame bedrijfsvoering, lekker en biologisch eten, fun, kinderboerij en vakensspotten. Team BABE wil met de inzending de gemeente Blaricum inspireren om de vele initiatiefnemers die de laatste jaren een poging hebben gedaan om het varken in Nederland weer ruimte te geven een kans te bieden om hun droom werkelijkheid te laten worden.

in samenwerking met Sjoerd Betten | Buro Betten en Annette Barelds | architect

Ga naar project PIGS in SPACE


Betaalbaarheid woonlasten
Hoe zorgen we dat de huurder zijn maandlasten kan blijven betalen

Op 29 november kopte nu.nl "Huurders onder armoedegrens door energiekosten" Dit nieuwsbericht was gestoeld op onderzoek van de Woonbond. Op 6 december slaat de Woonbond zelfs een huuralarm. Een onderdeel van de woonlast zijn de kosten voor energie.
E-labels en gasverbruik corporaties Groningen

BOUWscoop helpt graag mee aan het betaalbaar houden van de corporatie voorraad. Voor de werkgroep NLA duurzaam, bestaande uit de gemeente Groningen en de stedelijke corporaties, maakt BOUWscoop samen met KAW architecten en adviseurs een monitor van de energielabels. Hiermee krijgen partijen inzicht op hun inspanningen in energiebesparing. De voorlopige conclusie is dat De Groningse corporaties het gemiddeld beter doen dan het Aedes gemiddelde.
Ook werkt BOUWscoop mee aan de ontwikkeling van een energie-nul of zelfvoorzienende woning (autarkisch) in Polystyreen (EPS/piepschuim). Hierover vertellen wij graag meer in een volgende nieuwsbrief


Wist je dat...
... Menno Hartsema hoofdredacteur is geworden van het tijdschrift Kostenmanagement Bouw & Infra van de Nederlandse vereniging van bouwkostendeskundigen (NVBK)
... scholen een gratis CO2 meter kunnen krijgen van de GGD BWTinfo
... wijzigingen Bouwbesluit 2012 per 1 juli 2013: Bij ingrijpende renovatie moet nu aan de eisen van nieuwbouw worden voldaan voor isolatie (Rc 3,5 m2.K/W) en installaties. Meer dan 25% van de gebouwschil wijzigen of investering van 25% van de waarde van het pand, betekend nieuwbouw eisen voor gebouwschil.
Rijksoverheid
... je eenvoudig kosten voor het nemen van energiebesparende maatregelen kunt vinden op AgentschapNL
... veel architecten vragen hebben bij het maken van een milieuprestatie berekeningen volgens onderzoek BNA, maar de BNA helpt


Terugblik 2013
Bevlogen eerste jaar

Na de start in februari heb ik vele interessante advies projecten mogen doen, van kostenramingen, BREEAM beoordeling, energiebesparingsadvies, aanbestedingscontrole tot aan het meewerken aan woningen in EPS en woonruimte voor varkens. Ik wil alle bedrijven en personen die BOUWscoop het afgelopen jaar hun vertrouwen hebben gegeven enorm bedanken.
Boekbinderij Steen, Buro Betten, Dorpsvereniging Westerbroek, Edobode, Heico Kindermans, JAS, KAW architecten en adviseurs, KAW/e, Nijestee, Verslavingszorg Noord Nederland, WoonFriesland, Fam. Koning-Venema, Team BABE, AnnetteBarelds, Eggworks, Stapp Projecten, Star-eco-advies
Ik hoop jullie graag weer te zien in 2014!
BOUWScoop kerstboom

Tot slot wens ik u hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.
In de periode van 21 december t/m 5 januari is BOUWscoop beperkt bereikbaar.

Met vriendelijke groet,
BOUWscoopvolg ons

facebook Linkedin Twitter


Heeft u een vraag of wilt dat wij contact opnemen met u, laat uw gegevens achter op onze contactpagina

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We zullen je niet spammen, maar maximaal maandelijks van interessante informatie voorzienNieuwsbrief archief