Actueel‎ > ‎

Project Oosterkade Groningen

Geplaatst 9 sep. 2014 08:13 door Menno Hartsema   [ 4 nov. 2021 02:05 bijgewerkt ]
2014 | Groningen | nieuwbouw | bouwkosten | bouwbesluit | BIM


Oosterkade Groningen
Oosterkade Groningen |
impressie: Estudio KAW Barcelona
Voor de nieuwbouw van 6 appartementen heeft BOUWscoop bouwtechnische ondersteuning verleend. In de ontwerpfase is geadviseerd over de verplichtingen vanuit de bouwregelgeving en voor de omgevingsvergunning is een bouwbesluit controle uitgevoerd. De budgetbepaling op basis van structuurontwerp (SO) is gedaan met kengetallen. Tijdens de voorlopig ontwerpfase (VO) is al door de uitvoerende partij gerekend. Deze eerste raming is gecontroleerd en er zijn budget onderhandelingen met de aannemer gevoerd. De controle van de prijsvorming met de aannemer tijdens het technisch ontwerp (TO) is gedaan met een kostenraming op elementniveau.
Aanvullend is de opdrachtgever ondersteund bij het materialiseren en bouwkundig uitwerken.

Bouwinformatiemodel (BIM)
Het project is in 3d ontworpen door de architect, waarna de technische uitwerking van het BIModel door MSW uit Assen is gedaan. BOUWscoop heeft met Solibri het model geanalyseerd en de hoeveelheden uit het model gebruikt voor het bepalen van de bouwkosten.

Oosterkade Groningen
Oosterkade Groningen | impressie: Estudio KAW Barcelona
BIM model en NEN2699 hoeveelheden
Solibri weergave BIM en NEN 2699 hoeveelhedenOosterkade Groningen
Oosterkade Groningen | impressie: Estudio KAW Barcelona
Particuliere ontwikkeling
VVE de buren is een groep bewoners die zelf hun eigen woongebouw ontwikkelen, ook wel genaamd Cohousing of Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Belangrijk onderdeel zijn een aantal gezamenlijke ruimten die de bewoners collectief delen. Hierdoor kunnen de individuele appartementen kleiner zijn.

Bekijk het project op de website van de architect
Estudio KAW www.colab.cat

Cohousing CPO Oosterkade
24 & 25 juni 2016
De Grote Groninger Gebouwenenquête is een traditioneel onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Architectuur in Groningen. We zijn trots op twee genomineerde projecten, waaraan BOUWscoop mocht bijdragen. Het CPO project Cohousing Oosterkade heeft de eerste prijs gekregen van het publiek.

Facebook Twitter LinkedIn Addthis

Dienstverlening
- Advies en ondersteuning bij materialiseren en aanvraag omgevingsvergunning