Actueel‎ > ‎

2013.09.12 Vastgoedrapport 2013

Geplaatst 17 sep. 2013 00:22 door Menno Hartsema   [ 17 sep. 2013 00:35 bijgewerkt ]
vastgoedrapport Groningen|Assen
Donderdag 12 september was het symposium van Vastgoedrapport Groningen|Assen. Het symposium is met 300 vastgoedprofessionals het belangrijkste vastgoedplatform van Noord-Nederland. Roeland van der Schaaf, wethouder Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Wijkvernieuwing van de gemeente Groningen, nam het rapport in ontvangst.
De bijeenkomst begon met een samenvatting van de conclusies van het rapport voor 2013. Kansen liggen bij de doelgroep 65-plussers en eenpersoonshuishoudens. Ondanks een forse afname in het aantal verleende vergunningen blijft er voor de woningmarkt een kans voor herbestemming. Het gehele rapport lezen, ga naar www.vastgoedrapport.nl
Lees ook pagina 74 en verder van het rapport; alles over de vastgoedprijs 2013, herontwikkeling van de Reitemakersrijge 13, gewonnen door Team BABE.

Met het thema Kansen werd er door 3 veelbelovende vastgoed professionals een presentatie gegeven.
- Luke Bruins, WeBuildHomes
- Willem Straat, Keypro
- Vincent Taapken, New Industry
Last but not least mochten de winnaars van de vastgoedprijs 2013 een presentatie houden over hun winnende concept voor Herontwikkeling van Reitemakersrijge 13 te Groningen. Team BABE, een gelegenheid formatie van Sjoerd Betten | Buro Betten, Annette Barelds | architect en Menno Hartsema | BOUWscoop, liet nogmaals zien hoe empty nesters hier hun ideale woning kunnen samenstellen. Na de presentatie is de zaal overtuigd van ons betoog en vraagt iemand "En hoe gaat het nu verder?" Een logische vraag met een moeilijk antwoord. De locatie / het pand was puur aanleiding voor de prijsvraag, maar zonder opdracht als vervolg. De eigenaar gaat zelf een plan ontwikkelen voor deze locatie. De doelgroep is er, de ideeën zij er, nu nog een mooie locatie.
Het Hof   Het Hof locatie   Goede locatie voor Het Hof
Ga naar project Het Hof voor meer info en video van de uitreiking van de vastgoedprijs 2013


Facebook Twitter Linkedin More...