Actueel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

De laatste nieuwsbrief lezen? Ga naar het archief.
Nieuwsbrief archief

In het nieuws

Geplaatst 11 feb. 2021 02:35 door Menno Hartsema   [ 11 feb. 2021 03:05 bijgewerkt ]

11 februari verscheen een mooi artikel over de werkzaamheden van BOUWscoop in Dagblad van het Noorden (Groningen en Drenthe) en de Leeuwarder Courant. Als deelnemer in de coöperatie Bouwprojecteconomie, een samenwerkingsverband van 8 onafhankelijke NVBK bouwkostenbureaus en een energieadviseur, willen wij aandacht geven aan duurzaam bouwen. Met EcoQuaestor, een model dat de bouwkosten van een project berekend en meteen inzicht geeft in de CO2-impact en milieulasten van een gebouw.
 
 
CPO De NieuweLinie
Woningbouw CPO De Nieuwe Linie van Onix NL. Foto: Peter de Kan  
CPO De NieuweLinie
Woningbouw CPO De Nieuwe Linie van Onix NL. Foto: Peter de Kan  
Noorz

Facebook Twitter LinkedIn Addthis

Een geslaagde Dag van de Bouwkostendeskundige

Geplaatst 10 feb. 2021 07:35 door Menno Hartsema   [ 11 feb. 2021 03:07 bijgewerkt ]

DVDBK2020
Het was een geslaagde NVBK Dag van de Bouwkostendeskundige, over het thema aardbevingsproblematiek! Dit keer geheel online en dus coronaproof! Ruim 40 deelnemers volgden de presentaties van sprekers Henk Kieft (KAW), Menno Hartsema (BOUWscoop) en Robby Gittens (Arcadis). Centraal stond 'Batch 1588' en hoe het proces en de kosten in beeld zijn gebracht die hebben geleid tot een convenant met een prijslijst waarmee het budget is verdeeld en de subsidieaanvragen voor de eigenaren zijn bepaald.
Een interessante middag!

Het webinar gemist of nog eens terug kijken? Dat kan:
- webinar deel 1: Menno Hartsema en Henk Kieft
- webinar deel 2: Robby Gittens


Facebook Twitter LinkedIn Addthis

Project Batch 1588

Geplaatst 9 jul. 2020 00:28 door Menno Hartsema   [ 11 feb. 2021 03:10 bijgewerkt ]

2018-2019 | stichtingskosten | rekenmodel | bevingsbestendig bouwen

Project Overschild - foto KAW
Project 43 woningen Loppersum - foto KAW
Voor de financiële werkgroep aardbevingen heeft BOUWscoop een prijslijst opgesteld voor de bepaling van de investeringskosten. De prijslijst is een onderdeel van de subsidieverordeningen, voor de eigenaren van de Batch 1588, van de gemeenten Eemsdelta (voorheen Delfzijl & Appingedam), Midden-Groningen en Groningen. Ook maakt de prijslijst onderdeel uit van het Convenant Batch 1588 tussen de 4 gemeenten en het Rijk. Samen met KAW architecten en adviseurs is gewerkt aan een rekenmodel voor de verdeling van het versterkingsbudget.

Prijslijst 1588
De prijslijst is bedoeld als budgetbepaling voor de sloop en stichtingskosten van woningen. De kosten zijn gebaseerd op een nieuwe aardbevingsbestendige, aardgasvrije woning in dezelfde omvang, volgens het bouwbesluit en met een vergelijkbaar afwerkingsniveau. De uitkomst van de berekening is een compleet budget waarin de kosten voor sloop-, bouwen, verhuizen en inrichten en de begeleiding zijn opgenomen.

Voor het magazine Kostenmanagement Bouw & Infra van de Nederlandse vereniging van Bouwkostendeskundigen (NVBK) schreef Menno Hartsema een artikel over het bijzondere project.


Andere partijen:
Opdrachtgever | Ministerie BZK
Adviseur - procesmanagement | KAW
Stakeholders | gemeenten: Eemsdelta (voorheen Delfzijl & Appingedam), Midden-Groningen en Groningen; woningcorporaties: Acantus, Woongroep Marenland, Groninger Huis, Wierden en Borgen, Woonzorg Nederland; Min. EZ & Min. BZK, en de Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Zie ook het webinar van de NVBK Dag van de Bouwkostendeskundige op 5 november 2020


Facebook Twitter LinkedIn Addthis

Project Basisschool Renkum

Geplaatst 18 dec. 2018 14:51 door Menno Hartsema   [ 18 dec. 2018 15:31 bijgewerkt ]

2017 | Renkum | nieuwbouw | scholen | ecokosten | bouwkosten

In november 2018 is gestart met de bouw van de Brede School Renkum. Een school met 2 basisscholen en een kinderdagverblijf: De hoogteverschillen in het terrein komen terug in het gebouw en leiden tot spectaculaire ruimtes. De gemeente Renkum is de opdrachtgever voor de bouw van de eerste gasloze school in Renkum.

Voor KAW architecten en adviseurs heeft BOUWscoop de bouwkosten bepaald van het definitief ontwerp. Kleissen heeft namens de gemeente Renkum het gehele proces mogen begeleiden. Aannemer BUKO realiseert de school op de locatie naast MFC Doulum.

 
KAW-school-Renkum
Impressie: KAW  
KAW_school_Renkum2
Impressie: KAW  
Kleissen_startbouw_Renkum
Foto: Kleissen  

Andere partijen:
Architect | KAW
Projectmanagement | Kleissen

Facebook Twitter LinkedIn Addthis

Project Cubestee | Artikel Opslag van CO2 in hout

Geplaatst 8 feb. 2018 01:40 door Menno Hartsema   [ 15 feb. 2018 00:59 bijgewerkt ]

2017 | Groningen | nieuwbouw | duurzaam & betaalbaar | bouwconcept | bouwkosten | ecokosten | milieuprestatiegebouw MPG

Voor Rizoem heeft BOUWscoop de milieuprestatie berekend van de Cubestee. Naast de voor de omgevingsvergunning verplichte MPG-berekening heeft BOUWscoop een analyse gemaakt van de hoeveelheid CO2 die wordt opgeslagen in het hout van de constructie. Met de rekenmethode Ecoquaestor zijn de bouw- en ecokosten gelijktijdig berekend.
Cubestee

De analyse van CO2 opslag in hout en de milieuvoordelen van houtconstructies zijn verwerkt in een artikel dat is gepubliceerd in Kostenmanagement Bouw & Infra van de Nederlandse vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Andere partijen:
Architect | Onix
Projectontwikkeling | RIZOEM


Facebook Twitter LinkedIn Addthis

Pionierswoning WikiHouse Almere opgeleverd

Geplaatst 19 sep. 2017 06:59 door Menno Hartsema   [ 18 feb. 2018 08:09 bijgewerkt ]


WikiHouse Almere
OPGELEVERD
!
Na een zeer intensieve periode van bouwvoorbereiding en uitvoering is het dan eindelijk zo ver, begin februari 2018 is de Pionierswoning opgeleverd. Het eerste bewoonbare WikiHouse in Nederland!


Bekijk het project

bouw pionierswoning WikiHouse Almere

Startbouw
2 oktober starte de bouw van het WikiHouse-casco.
Bekijk het ontwerp in 3D via Youtube.
Lees meer in de nieuwsbrief van WikiHouseNL

Bekijk het project

CPO Europapark in uitvoering

Geplaatst 4 sep. 2017 07:14 door Menno Hartsema   [ 12 nov. 2017 23:35 bijgewerkt ]

Bouwcam | Europapark Groningen
1e paal CPO
Volg de bouw in de Nieuwe Linie live via Bouwcam Op de voorgrond zie je de singelwoningen, daarachter de 10 kade-, park- en poortwoningen en voor de kijker rechts de 13 CPO woningen. BOUWscoop heeft voor 13 particulieren de kostenbegeleiding gedaan tijdens de ontwerp- en aanbestedingsfase. Voor de 10 Park- en Poortwoningen is de Milieuprestatie (MPG) bepaald voor de omgevingsvergunning.

Zie ook:
Project De Nieuwe Linie 13 vrijstaande woningen
Milieuprestatie gebouw (MPG)Facebook Twitter LinkedIn Addthis

Pionierswoning WikiHouse Almere ingediend!

Geplaatst 26 apr. 2017 02:22 door Menno Hartsema   [ 26 apr. 2017 02:25 bijgewerkt ]

Pionierswoning Almere
BOUWscoop heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de Pionierswoning in het WikiHouse concept. Volgens planning wordt de Pionierswoning gerealiseerd voor 1 oktober 2017, rondom de eerste BouwExpo manifestatie.

Lees meer in de nieuwsbrief van WikiHouseNL

Bekijk het project

BOUWscoop in DvhN

Geplaatst 30 dec. 2016 08:00 door Menno Hartsema   [ 30 dec. 2016 12:33 bijgewerkt ]

DvhN_logo
Op de valreep van 2016 stond Menno Hartsema van BOUWscoop in het Dagblad van het Noorden.Facebook Twitter LinkedIn Addthis

Eindejaar bericht

Geplaatst 22 dec. 2016 07:42 door Menno Hartsema   [ 13 feb. 2017 01:12 bijgewerkt ]

 
Projecten 2016
2016 is weer voorbij, een jaar met leuke projecten en nieuwe contacten. Na bijna vier jaar aangekomen bij projectnummer 100!. Van standaard nieuwbouw en verbouwoplossingen tot het splitsen van eengezinswoningen naar een levensloopbestendige benedenwoning met starters appartement boven. Samen met professionele opdrachtgevers, particulieren en collectieven komen tot een prettige plek om te wonen. Met als kers op de taart een woongebouw op de eerste plaats van het Groninger publiek bij de architectuur enquête.

 

1-10 of 34